Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/1676
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКірдіна, Олена Григорівна-
dc.contributor.authorКудрявець, Н. В.-
dc.contributor.authorКирдина, Е. Г.-
dc.contributor.authorКудрявец, Н. В.-
dc.contributor.authorКirdina, E. G.-
dc.contributor.authorKudryavets, N. V.-
dc.date.accessioned2020-02-12T09:36:35Z-
dc.date.available2020-02-12T09:36:35Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationКірдіна О. Г. Особливості обліку витрат бережливого виробництва на залізничному транспорті / О. Г. Кірдіна, Н. В. Кудрявець // Вісник економіки транспорту та промисловості. - 2018. - № 64. - С. 37-43.uk_UA
dc.identifier.issn2075-4892-
dc.identifier.urihttp://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/1676-
dc.description.abstractUA: Залізниці, як господарюючі суб’єкти, є споживачами різної економічної інформації, без якої неможливе жодне сучасне виробництво. Одним із джерел цієї інформації є бухгалтерський облік, який у сучасній економіці має особливо велике значення в управлінні підприємствами. Дані обліку дозволяють контролювати господарські дії, аналізувати і на їх основі розробляти управлінські рішення. Методологія бережливого виробництва виділяє сім основних видів втрат: надвиробництво товарів, коли товар зроблений, а попит на нього ще не виник; очікування матеріалів, деталей, напівфабрикатів чи необхідної інформації; непотрібне транспортування матеріалів; зайві етапи обробки, що виникають через помилки в проектуванні продукту або процесу; надмірні запаси і процеси, що ведуть до їх виникнення; невиправдане переміщення людей у процесі роботи; виробництво дефектів, браку. EN: Railway roads as economic entities are consumers of various economic information, without which no modern production is possible. One source of this information is accounting, which is particularly important in the modern economy in the management of enterprises. Accounting data allow to control economic activities, analyze and develop management decisions on their basis. Lean methodology identifies seven main types of losses: overproduction of goods when the goods are produced, and the demand for it has not yet arisen; waiting for materials, parts, semi-finished products or necessary information; unnecessary transportation of materials, unnecessary processing steps arising from errors in the design of the product or process; excessive stocks and processes leading to their occurrence; unjustified movement of people in the process of work; production of defects, defects. The introduction of the concept of lean production in the enterprises of railway transport will relate to all components of the organization of accounting at the enterprise: methodical (change of methods of accounting of various objects), technological (revision of ways of accumulation of information on the incurred expenses; to the organization of work of accounting employees; viewing of their official and functional duties).uk_UA
dc.publisherУкраїнський державний університет залізничного транспортуuk_UA
dc.subjectвитратиuk_UA
dc.subjectбережливе виробництвоuk_UA
dc.subjectзалізничний транспортuk_UA
dc.subjectоблік витрат бережливого виробництваuk_UA
dc.subjectзалізницяuk_UA
dc.subjectрасходыuk_UA
dc.subjectбережливое производствоuk_UA
dc.subjectжелезнодорожный транспортuk_UA
dc.subjectучет затрат бережливого производстваuk_UA
dc.subjectжелезная дорогаuk_UA
dc.subjectcostsuk_UA
dc.subjectlean manufacturinguk_UA
dc.subjectrail transportuk_UA
dc.subjectlean manufacturing cost accountinguk_UA
dc.subjectrailwayuk_UA
dc.titleОсобливості обліку витрат бережливого виробництва на залізничному транспортіuk_UA
dc.title.alternativeОсобенности учета затрат бережливого производства на железнодорожном транспортеuk_UA
dc.title.alternativeFeatures of cost accounting lean on railway transportuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:№ 64

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кirdina.pdf394.33 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.