Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23889
Title: Розв’язання екологічної кризової ситуації «Вплив забрудненого атмосферного повітря на здоров’я людини» методом кейсів
Authors: Третьяков, Олег Вальтерович
Гармаш, Богдан Костянтинович
Григор'єва, Євгенія Сергіївна
Issue Date: 2024
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Розв’язання екологічної кризової ситуації «Вплив забрудненого атмосферного повітря на здоров’я людини» методом кейсів : методичні вказівки для виконання завдань з дисциплін «Безпека життєдіяльності та основи екології», «Основи екології» «Основи екології та охорони праці», «Основи екології та ергономіка» / укладачі : О. В. Третьяков, Б. К. Гармаш, Є. С. Григор’єва ; кафедра охорони праці та навколишнього середовища. - Харків : УкрДУЗТ, 2024. - 45 с.
Abstract: Мета екології – вивчення законів функціонування систем (екологічних систем) усіх рівнів в умовах діяльності людини і розроблення стратегій взаємодії людства в цілому з навколишнім середовищем. За означеною метою доцільно визначити завдання екології: – діагностика стану планети та її ресурсів; – визначення порогів витривалості антропогенного навантаження; – розроблення критеріїв оптимального функціонування екологічних систем; – вивчення шляхів зворотності і відновлення наслідків антропогенного впливу на екологічні системи; – розроблення прогнозів майбутніх змін в навколишньому середовищі при різних ситуаціях політичного, екологічного та соціального розвитку людини; – формування ідеології, спрямованої на екологізацію освіти, промислового середовища та економіки. Наведемо декілька понять як додаткове теоретичне обґрунтування вирішення поставлених завдань екології.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23889
Appears in Collections:2024

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Методичні вказівки.pdf690.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.