Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/29579
Title: Вибір технології перевезення наливних вантажів
Other Titles: Selection of bulk liquid cargo transportation technology
Authors: Продащук, Світлана Миколаївна
Кім, Катерина Володимирівна
Prodashchuk, S.
Kim, K.
Issue Date: 2025
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Продащук С. М. Вибір технології перевезення наливних вантажів / С. М. Продащук, К. В. Кім // Міжнародна транспортна інфраструктура, індустріальні центри та корпоративна логістика: матеріали двадцять першої наук.-практ. міжнарод. конф. (5-6 червня 2025 р.). - Харків: УкрДУЗТ, 2025. - С. 181-183.
Abstract: У 2024 році обсяги вантажоперевезень залізницею в Україні досягли 174,93 млн т, що свідчить про зростання на 26,5 млн т, або 18%, порівняно з 2023 роком. Попри позитивну динаміку, обсяги перевезень залишаються на 44% нижчими, ніж у 2021 році, що зумовлено впливом повномасштабної війни та її негативними наслідками для економіки країни. Аналіз структури вантажів за номенклатурою показує відновлення окремих напрямів. Зокрема, перевезення вантажів в контейнерах збільшилося на 28%, до 258 тис. TEU. У сегменті наливних вантажів найбільшу частку у 2024 році становили нафтопродукти – 5,8 млн т. Цей вид вантажу залишається критично важливим як для забезпечення енергетичних потреб країни, так і для функціонування військової логістики. Значну роль відіграють також хімічні рідини (1,2 млн т) і скраплені гази (0,9 млн т), які використовуються у виробничих і технологічних процесах. Інші наливні вантажі (0,6 млн т), як рослинні олії та промислові рідини, мають меншу частку, однак зберігають стабільність у структурі перевезень.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/29579
Appears in Collections:Міжнародна транспортна інфраструктура, індустріальні центри та корпоративна логістика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Продащук.pdf296.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.