Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/10927
Title: Методичні вказівки до практичних занять та виконання індивідуальних завдань з дисципліни «Загальний курс транспорту»
Authors: Рибальченко, Лілія Ігорівна
Issue Date: 2022
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Рибальченко Л. І. Методичні вказівки до практичних занять та виконання індивідуальних завдань з дисципліни «Загальний курс транспорту» / укладач Л. І. Рибальченко ; кафедра управління експлуатаційною роботою. - Харків : УкрДУЗТ, 2022. - 18 с.
Abstract: Дисципліна «Загальний курс транспорту» призначена для ознайомлення здобувачів вищої освіти з основними принципами та діяльністю різних видів транспорту, у тому числі і залізничного. В процесі вивчення вищевказаної дисципліни здобувачі вивчають комплекс технічних пристроїв, структуру, підрозділи, технічні засоби, основи роботи, призначення залізничного транспорту. Транспорт виконує необхідні та важливі функції у існуванні багатьох країн. У транспортній системі нашої країни залізниці займають одне з провідних місць. Робота залізниць має бути злагодженою, спланованою, структурованою. До роботи залізниць пред'являються багато вимог, такі як якісне та своєчасне, а також повне виконання перевезень вантажів та пасажирів залежно від запитів відправників вантажу, вантажоодержувачів, народного господарства та населення. Для виконання вищевказаних вимог необхідним є додержання важливих принципів: чітке управління та організація праці у всіх ланках, їх чітка взаємодія, впровадження новітніх технологій; економічне використання технічних засобів; високопродуктивне використання технічних засобів; якість обслуговування вантажовласників, вантажоодержувачів, пасажирів; зв'язок та взаємодія з роботою інших видів транспорту. Використовуючи дані методичні вказівки для вирішення окремих задач, що стосуються залізничного транспорту, здобувачі вищої освіти отримують деякі практичні навички, які стануть у нагоді для роботи у сфері транспорту. До таких задач також відносяться і розрахунок маси та довжини складу поїзда, і розрахунок корисної довжини колій.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/10927
Appears in Collections:2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Методичні вказівки.pdf593.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.