Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/11094
Назва: Механізм впливу електроповерхневих властивостей продуктів гідратації цементу на коефіцієнт дифузії катіонів кальцію
Інші назви: The mechanism of the influence of the electrosurface properties of cement hydration products on the diffusion coefficient of calcium cations
Автори: Плугін, Дмитро Артурович
Панченко, Сергій Володимирович
Дудін, Олексій Аркадійович
Змій, Сергій Олексійович
Зінченко, Владислава Володимирівна
Plugin, D. A.
Panchenko, S. V.
Dudin, O. А.
Zmii, S. O.
Zinchenko, V. V.
Дата публікації: 2021
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Плугін Д. А. Механізм впливу електроповерхневих властивостей продуктів гідратації цементу на коефіцієнт дифузії катіонів кальцію / Д.А. Плугін, С.В. Панченко, О.А. Дудін, С.О. Змій, В.В. Зінченко // Проблеми надійності та довговічності інженерних споруд і будівель на залізничному транспорті : тези доповідей 9-ої міжнародної науково-технічної конференції (17-19 листопада 2021 р.). – Харків : УкрДУЗТ, 2021. – С. 252-253.
Короткий огляд (реферат): Загальноприйнятий механізм і модель корозії бетону , а також нормування його відповідних термінів служби ґрунтуються на уявленнях про фільтрації води через бетон і вилуговування з нього розчинних продуктів гідратації. Швидкість вилуговування продуктів гідратації і, відповідно, руйнування цементного каменю визначається швидкістю дифузії іонів Са 2+ в рідкій фазі бетону. Метою дослідження було розкриття механізму впливу електричного поля негативно зарядженої поверхні частинок гідросілікатного гелю на коефіцієнт дифузії катіонів Са 2+ .
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/11094
Розташовується у зібраннях:Проблеми надійності та довговічності інженерних споруд і будівель на залізничному транспорті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Plugin.pdf894.55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.