Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/11886
Title: Проблема зникнення патронімів як ідентифікаторів національної ідентичності українців в умовах глобалізації сучасного суспільства
Authors: Близнюк, Леся Миколаївна
Issue Date: 2021
Publisher: ДІСА ПЛЮС
Citation: Близнюк Л. М. Проблема зникнення патронімів як ідентифікаторів національної ідентичності українців в умовах глобалізації сучасного суспільства / Л. М. Близнюк // Людина, суспільство, комунікативні технології : матеріали ІХ міжнар. наук.-практ. конф. (21‒22 жовтня 2021 р.). - Харків : ДІСА ПЛЮС, 2021. - С. 149-151.
Abstract: Один із розділів мовознавства – ономастика – визначає поняття патроніму як «…форма «по батькові», утворена переважно від офіційного імені батька за допомогою суфіксів -ич(-іч), -ович (для чоловіків) та -івна, -ївна (для жінок)». Слід зауважити, що таке явище є історично-цивілізаційним та унікальним для болгарської мови та мов усіх східнослов’янських народів, зокрема, українського. В жодній мові світу (крім ісландської, в якій форми по батькові замінюють прізвища) патроніми не збереглись у такому вигляді, як ми їх використовуємо в нашій антропоніміці на даний час.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/11886
Appears in Collections:Людина, суспільство, комунікативні технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Близнюк.pdf189.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.