Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/13668
Title: Методичні вказівки до виконання розрахунково-графічних та контрольних робіт з дисципліни «Теоретична механіка» (розділ «Статика»)
Authors: Аксьонова, Наталія Анатоліївна
Логвіненко, Олександр Анатолійович
Issue Date: 2023
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Методичні вказівки до виконання розрахунково-графічних та контрольних робіт з дисципліни «Теоретична механіка» (розділ «Статика») / укладачі : Н.А. Аксьонова, О.А. Логвіненко ; кафедра механіки і проектування машин. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 27 с.
Abstract: При формуванні теоретичної бази провідна роль відводиться лекційним курсам, які висвітлюють основні питання розділів «Статика», «Кінематика», «Динаміка». При цьому, передбачається виконання розрахунково-графічних робіт для здобувачів денної форми та контрольних робіт для здобувачів заочної форми навчання. У цих методичних вказівках наведено основні підходи для виконання РГР та КР з розділу «Статика». Основною задачею статики є приведення систем сил, що діють на тіло, до еквівалентних простішого вигляду та визначення умов рівноваги систем сил. Отже, розв’язок задач щодо рівноваги плоскої довільної системи сил стає основою та надає загальні підходи до найважливіших питань розділу. Вищесказане зумовило необхідність розроблення і введення до навчального процесу методичного забезпечення, яке дає змогу активізувати роботу здобувачів, сприяє перетворенню самостійної роботи у творчий процес. Математичні моделі до їх використання надаються у вигляді рекомендацій і схем для виконання індивідуальної роботи за різними варіантами. Кожний пункт супроводжується стислими визначеннями основних параметрів. Такий підхід спрямований на покращення розуміння розрахунків і повний аналіз отриманих результатів. Методичне забезпечення призначено для здобувачів денної та заочної форм навчання всіх спеціальностей (освітніх програм) механікоенергетичного та будівельного факультетів.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/13668
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Методичні вказівки.pdf1.33 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.