Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/17427
Title: Аналіз можливості застосування нейромережевої системи управління технологічними процесами на сортувальних гірках
Other Titles: Analysis of the feasibility of implementing a neural network-based system for managing technological processes on sorting humps
Authors: Куценко, Максим Юрійович
Вільхова, А. С.
Kutsenko, M. Y.
Vilhova, A. S.
Issue Date: 2023
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Куценко М. Ю. Аналіз можливості застосування нейромережевої системи управління технологічними процесами на сортувальних гірках / М. Ю. Куценко, А. С. Вільхова // Міжнародна транспортна інфраструктура, індустріальні центри та корпоративна логістика : матеріали дев’ятнадцятої наук.-практ. міжнар. конф. (1-2 червня 2023 р. м. Харків). - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - С. 79-80.
Abstract: У зв'язку з масовим залученням до автоматизації складних технологічних процесів і виробництв, за останні десять років з'явилися нові класи задач, відомі як слабко формалізовані або інформаційно складні. Проблеми, які виникають на залізничному транспорті, зокрема на сортувальній гірці (СГ), також належать до цього класу задач. Це пов'язано з тим, що неможливо повністю автоматизувати функціонування транспортних об'єктів за традиційним підходом до управління. Щоб вирішити такі задачі, потрібно інтегрувати практичний досвід та теоретичні знання в алгоритми управління, створивши інтелектуальні системи. Одним із напрямів штучного інтелекту є нейромережева технологія, яка динамічно розвивається та успішно застосовується в різних промислових, технічних та наукових областях.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/17427
Appears in Collections:Міжнародна транспортна інфраструктура, індустріальні центри та корпоративна логістика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Куценко.pdf7.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.