Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/17970
Title: Вольтододатковий перетворювач для активної фільтрації та стабілізації вихідної напруги перетворювального агрегату постійного струму
Authors: Семененко, Олександр Іванович
Семененко, Юрій Олександрович
Супрун, Олександр Данилович
Одєгов, Микола Миколайович
Keywords: електроніка
постійний струм
випрямлена напруга
багатопульсивний випрямляч
напруга
вольтододатковий перетворювач
Issue Date: 2023
Publisher: Державна організація "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій"
Citation: Пат. № 127045 Вольтододатковий перетворювач для активної фільтрації та стабілізації вихідної напруги перетворювального агрегату постійного струму / винахідники : О. І. Семененко, Ю. О. Семененко, О. Д. Супрун, М. М. Одєгов ; володілець : Український державний університет залізничного транспорту ; представник : С. В. Панченко ; заявл. 18.05.2021 ; опубл. 22.03.2023, Бюл. № 12.
Abstract: Винахід належить до силової електроніки і може бути використаний у перетворювальних агрегатах постійного струму тягових підстанцій залізниць і метрополітенів та в інших потужних джерелах енергії постійного струму, в яких потрібно забезпечувати фільтрацію та стабілізацію випрямленої напруги. Вольтододатковий перетворювач використовується у складі потужних перетворювальних агрегатів постійного струму для забезпечення активної фільтрації та стабілізації вихідної напруги. Складається вольтододатковий перетворювач з двох некерованих і двох керованих двоопераційних силових ключів, зібраних за однофазною мостовою схемою. В діагональ мосту увімкнений ємнісний накопичувач енергії, який отримує енергію заряду від трифазного мостового випрямляча. Вольтододатковий перетворювач приєднується послідовно до основного багатопульсного випрямляча перетворювального агрегату і з постійної напруги ємнісного накопичувача енергії формує імпульсну напругу. Вихідним LC-фільтром виділяється напруга для активної компенсації змінної складової напруги основного випрямляча та компенсації відхилень постійної складової напруги відносно заданого значення. З напруги основного випрямляча та напруги компенсації на виході перетворювального агрегату формується відфільтрована та стабілізована напруга постійного струму. Вольтододатковий перетворювач має спрощену конструкцію порівняно з відомими.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/17970
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
патент127045.pdf194.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.