Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/18149
Назва: Метафізика у контексті адогматизму Лева Шестова
Автори: Петрушов, Володимир Миколайович
Дата публікації: 2020
Видавництво: Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова
Бібліографічний опис: Петрушов В. М. Метафізика у контексті адогматизму Лева Шестова / В. М. Петрушов // Місто. Культура. Цивілізація: міжнародні студії : матеріали міжнар. наук.-теорет. інтернет-конф. (квітень 2020). - Харків : ХНУМГ, 2020. - С. 81-89.
Короткий огляд (реферат): Кожен філософ, вибудовуючи свої власні концептуальні системи, змушений звертатися до метафізики як першооснови філософування, незалежно від того, як він до неї ставиться. І якщо метафізика здатна викликати до себе різне ставлення, то скепсис у філософуванні лише підсилює увагу мислителів до метафізичних проблем. Європейський адогматизм, охоплюючий своїм критичним впливом майже весь ментальний простір філософської думки, як ніяка інша філософія, посилює скептичний настрій на метафізичному підґрунті. Але при цьому спостерігається парадоксальна картина: чим більше адогматизм спрямовує зусиль на критику метафізики, тим більше його скепсис виглядає метафізичним. Тому у Шестова можна знайти своєрідні «метафізичні постулати’», які є висхідними у розгортанні критики метафізики з позицій адогматизму.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/18149
Розташовується у зібраннях:2020

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Петрушов.pdf5.17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.