Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/18371
Title: Шляхи виконання кадрових вимог щодо забезпечення провадження освітньої діяльності для закладів вищої освіти науково-педагогічними працівниками університету
Authors: Морозова, Галина Вікторівна
Issue Date: 2018
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Морозова Г. В. Шляхи виконання кадрових вимог щодо забезпечення провадження освітньої діяльності для закладів вищої освіти науково-педагогічними працівниками університету / Г. В. Морозова // Організація самостійної роботи студентів у контексті підвищення якості освіти : тези наук.-метод. конф. кафедр ун-ту (28–29 листопада 2018 року). - Харків : УкрДУЗТ, 2018. - С. 118-119.
Abstract: За останні три роки, за ініціативою МОН України, були суттєво змінені та підвищені кадрові вимоги до науково-педагогічних та наукових працівників щодо забезпечення провадження освітньої діяльності в закладах вищої освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 р. № 1187 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти» та Постанова Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 № 347 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1187» – далі Ліцензійні умови). Для реалізації цих вимог в університеті проводиться робота щодо визначення і відповідності кваліфікації кожного науково-педагогічного працівника до спеціальності або спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців в університеті. Хочемо звернути увагу, що за новими вимогами, вчене звання не визначає кваліфікацію особи, а підтверджує її документ про освіту чи науковий ступінь із відповідної спеціальності або підтверджену наукову, науково-педагогічну, педагогічну чи іншу професійну діяльність за відповідною спеціальністю не менш як за сімома видами чи результатами, переліченими в пункті 30 Ліцензійних умов. Якщо науково-педагогічні та наукові працівники, які здійснюють освітній процес, мають документ про освіту чи науковий ступінь із відповідної спеціальності за профілем діяльності кафедри (факультету), вони повинні мати стаж науково-педагогічної діяльності понад два роки та рівень наукової і професійної активності, який засвідчується виконанням не менше чотирьох видів і результатів з перелічених у пункті 30 Ліцензійних умов.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/18371
Appears in Collections:Організація самостійної роботи студентів у контексті підвищення якості освіти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Морозова.pdf309.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.