Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/18901
Title: Підручник як основний компонент підвищення якості інформаційно-методичного забезпечення навчального процесу у вищій школі
Authors: Калініченко, Людмила Леонідівна
Issue Date: 2013
Publisher: Українська державна академія залізничного транспорту
Citation: Калініченко Л. Л. Підручник як основний компонент підвищення якості інформаційно-методичного забезпечення навчального процесу у вищій школі / Л. Л. Калініченко // Підвищення рейтингу вищого навчального закладу : науково-методична складова : тези наук.-метод. конф. кафедр академії (4-5 грудня 2013 р.). - Харків : УкрДАЗТ, 2013. - С. 100-102.
Abstract: Місце держави у світі визначається величиною ВВП, фінансовими ресурсами, перевагою у військовій силі, якістю людського капіталу. До одного з найважливіших критеріїв людського капіталу відносять якість освіти, що зумовлюється показником успішності (рейтингом) провідних національних університетів як усередині країни, так і на міжнародному рівні. Отже, якість освіти – це гарант національної безпеки, один з найважливіших чинників сталого розвитку суспільства, конкурентоспроможності держави. Якість освіти характеризує результат освітнього процесу, відображає рівень формування загальнотеоретичних знань, практичних умінь і навичок, інтелектуального розвитку та моральних якостей студентів. У сучасних умовах показниками освіченості випускників є не тільки знання і вміння, а й ключові компетенції; затребуваність випускників конкретними підприємствами, суспільством у цілому; наступне соціально-професійне, кар'єрне зростання. Ці вимоги до якості освіти зумовлюють новий підхід до інформаційно-методичного забезпечення навчального процесу, основний компонент якого – це підручник.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/18901
Appears in Collections:Підвищення рейтингу вищого навчального закладу: науково-методична складова

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Калініченко.pdf235.19 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.