Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/19168
Title: Транспортна система як об'єкт критичної інфраструктури в реаліях техносфери високоурбанізованої території
Other Titles: Transport system as a critical infrastructure object in the realities of the technosphere of a highly urbanized territory
Authors: Тарасенко, Ю. С.
Tarasenko, Y. S.
Issue Date: 2023
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Тарасенко Ю. С. Транспортна система як об'єкт критичної інфраструктури в реаліях техносфери високоурбанізованої території / Ю. С. Тарасенко // Інтелектуальні транспортні технології : IV міжнар. наук.-техн. конф. (27-28 листопада 2023 р.) : тези доповідей. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - С. 115-117.
Abstract: Тенденція сучасного суспільства полягає в об'єднанні і проживанні у високо урбанізованих районах, про що свідчать дані ООН, що викликано значним зростанням міського населення по відношенню до сільського. Зокрема, згідно з рейтингом країн за рівнем урбанізації (Urbanization Index), Україна посідає 73 місце (з 195 країн) у світі за останніми результатами дослідження щодо частки міського населення, представленого по відношенню до загального населення країни (станом на 04.10.2023 рік) 69,5 % населення міста. Як правило, техносфера таких територій, до якої входять різні інженерні споруди, в тому числі транспортна система, що поєднує в собі громадський транспорт, промисловий залізничний транспорт, відомчий транспорт, трубопровідний транспорт і громадський зв'язок (дороги, мости, дамби, водосховища і т.д.), за своїм значенням в національній безпеці держави відноситься до сфери кібербезпеки, тоді як озвучені транспортні об'єкти є критичною інфраструктурою (ОКI).
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/19168
Appears in Collections:Інтелектуальні транспортні технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тарасенко.pdf339.24 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.