Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/19254
Title: Особливості освіти у сучасну інформаційну епоху
Authors: Лебедєв, Вадим Олександрович
Issue Date: 2014
Publisher: Українська державна академія залізничного транспорту
Citation: Лебедєв В. О. Особливості освіти у сучасну інформаційну епоху / В. О. Лебедєв // Проблеми управління та удосконалення якості підготовки фахівців. Інтеграція освіти, науки та виробництва - запорука ефективності навчального процесу : тези наук.-метод. конф. кафедр академії (3-4 грудня 2014 р.). - Харків : УкрДАЗТ, 2014. - С. 29-30.
Abstract: Комп'ютеризація всіх сфер суспільної діяльності і повсякденного життя людини – найбільш вражаючий феномен останньої чверті ХХ ст. Інформаційна економіка потребує постійного освіти. Опановуючи нові знання та навички, люди примудряються зберігати стару роботу, незважаючи на технологічну революцію. Як стверджує Дмитро Іванов, ми живемо в епоху науки образів та образів науки. Базові норми, що керували процесом пізнання раніше та стосувалися епохи модерну – факт, відкриття, дослідження – зараз симулюються. В інформаційному суспільстві формальна освіта, розрахована на професійну підготовку учнів, відмовилась від традиційних цінностей і канонів. У ньому не буде вічних істин, моральних кодексів, літературної класики і старої доброї історії батьківщини. Інтернет, що виник у результаті досліджень у військовій сфері, нині дає змогу будь-якому користувачеві, що не має спеціальних знань, користуватися інформаційними ресурсами всієї земної кулі.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/19254
Appears in Collections:Проблеми управління та удосконалення якості підготовки фахівців. Інтеграція освіти, науки та виробництва-запорука ефективності навчального процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Лебедєв.pdf297.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.