Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/19382
Title: Складові економічної ефективності при транспортуванні сільськогосподарської продукції
Other Titles: Components of economic efficiency in transportation of agricultural products
Authors: Капустін, І. О.
Бондарєв, С. І.
Kapustyn, І. О.
Bondariev, S. I.
Issue Date: 2023
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Капустін І. О. Складові економічної ефективності при транспортуванні сільськогосподарської продукції / І. О. Капустін, С. І. Бондарєв // Інтелектуальні транспортні технології : IV міжнар. наук.-техн. конф. (27-28 листопада 2023 р.) : тези доповідей. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - С. 241-242.
Abstract: В процесах постачання, виробництва і розподілу товарної продукції вартість транспортної складової може складати третю частину ціні кінцевого продукту. Але в агропромисловому комплексі України транспортні витрати сягають 30% витрат на виробництво і реалізацію продукції. Одним з методів підвищення ефективності транспортного процесу агропродукції є розширення його операцій пакетуванням. Зазначимо, що витрати на упаковку та пакетування продукції складають в межах 1-2 % вартості доставки вантажів. Зрозуміло, що від рівня якості цих операцій залежить не лише збереження самої продукції, але й витрати на транспортування. Раціональне пакетування дозволяє використовувати дешевшу тару, зменшити трудомісткість вантажних робіт, скоротити втрати в якості продукції, особливо насипних вантажів, істотно зменшити простої і підвищити продуктивність транспорту на вантажних роботах на одиницю площі складських приміщень, зберегти товарний вид продукції тощо.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/19382
Appears in Collections:Інтелектуальні транспортні технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Капустін.pdf327.42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.