Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/19658
Назва: Правознавство
Автори: Малихіна, Яна Анатоліївна
Колісников, Андрій Вячеславович
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Правознавство". 2023-2024 н.р. ; галузь знань : 13 Механічна інженерія ; спеціальності : 133 Галузеве машинобудування, 131 Прикладна механіка ; освітні програми : Будівельні, колійні, гірничі та нафтогазопромислові машини, Організація паливо-мастильного господарства підприємств / укладачі : Я. А. Малихіна, А. В. Колісников. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 8 с.
Короткий огляд (реферат): Правознавство це сфера знань про закономірності виникнення, розвитку та функціонування права і держави, а також про їх втілення і роль у суспільстві, у свідомості людини. Як навчальна дисципліна, правознавство – це систематизований комплекс узагальнених знань про державу і право, окремі галузі права та їхній взаємозв’язок і розвиток. Правова інформація, яка є основою вказаного комплексу – це результат напрацювання різноманітних наукових шкіл, на підставі якої формується загальний погляд студентів (слухачів) про основи держави і права. Саме вивчення правознавства дає загальні уявлення студентам (слухачам) про основи державно-правового життя в Україні та за її межами. Основною метою навчального курсу, який базується на узагальненому розгляді широкого кола питань з основ правового життя в Україні, є формування цілісного, системного розуміння державно-правових явищ, ґенези та закономірностей їх функціонування і розвитку, оволодіння поняттєво-категоріальним апаратом сучасної юриспруденції і правової практики. Його вивчення повинно сприяти формуванню у студентів (слухачів) правосвідомості, правової культури, розвитку творчого теоретичного правового мислення, використання яких необхідне при вирішенні практичних завдань в їх майбутній роботі в сфері психології.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/19658
Розташовується у зібраннях:ОП "Будівельні, колійні, гірничі та нафтогазопромислові машини"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf463.03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.