Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/20281
Назва: Вагони (конструювання та розрахунки)
Автори: Мартинов, Ігор Ернстович
Шовкун, Вадим Олександрович
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Вагони (конструювання та розрахунки)". 2023-2024 н.р. ; освітній рівень : другий (бакалавр) ; галузь знань : 27 Транспорт ; спеціальність : 273 Залізничний транспорт ; освітня програма : Вагони та транспортна інженерія (ВТІ) / укладачі : І. Е. Мартинов, В. О. Шовкун. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 37 с.
Короткий огляд (реферат): Вагони відносяться до однієї з головніших складових технічних засобів залізниць. Вагон – це одиниця рухомогоскладу, що призначена для перевезення вантажів і пасажирів. Сукупність вагонів, які працюють на залізницях, представляє собою вагонний парк залізничного транспорту, що відрізняється різноманітністю конструкцій, та може бути поділений на дві великі групи. Одна з них – пасажирські вагони, забезпечують потребу пасажирських перевезень, аінша – вантажні, в яких безпосередньо здійснюється перевезення вантажів. Кожна з вище наведених груп включає в себе велике число різних конструкцій, що мають певне призначення. При цьому будь-яка одиниця вагонного парку повинна відповідати вимогам безпеки руху. Велике значення має раціональність конструкцій вагонів і їх техніко- економічних показників, що визначає зручність перевозок пасажирів, провізну спроможність залізниць, можливість широкого застосування комплексної механізації та автоматизації при виготовленні та ремонті вагонів, а також їх експлуатації, розміри капітальних вкладень і собівартість перевезень. Вивчаючі цей курс студенти ознайомляться з існуючими конструкціями рухомого складу України та закордонних держав, оволодіють прогресивними методами проектування вагонів, оцінкою їх міцності, забезпечення експлуатаційної надійності при економній матеріалоємності конструкції вагона, як складної інженерної споруди.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/20281
Розташовується у зібраннях:ОП "Вагони та транспортна інженерія"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf578.77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.