Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/20549
Назва: Історія економіки та економічної думки
Автори: Каменева, Наталія Миколаївна
Косич, Марина Василівна
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Історія економіки та економічної думки". II семестр 2023-2024 н.р. ; освітній рівень : перший (бакалаврський) ; галузі знань : 05 Соціальні та поведінкові науки, 07 Управління та адміністрування ; спеціальності : 051 Економіка, 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 073 Менеджмент, 075 Маркетинг, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність ; освітні програми : Економіка підприємства (ЕП), Економічна безпека підприємства (ЕБП), Облік, аудит і оподаткування банків і фінансових установ (ОАіОБФУ), Облік і оподаткування в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі (ООТГРБ), Управління фінансами, банківська справа та страхування (УФБСС), Управління фінансами та трейдинг на світових фінансових ринках (УФТСФР), Управління персоналом та економіка праці (УПЕП), Маркетинг (М), Комерційна діяльність та логістика (КДЛ), Підприємництво, торгівля та біржова діяльність (ПТБД), Підприємництво (П) / укладачі : Н. М. Каменева, М. В. Косич. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 10 с.
Короткий огляд (реферат): Історія економіки та економічної думки - наука міждисциплінарна. Вона виникла на стику історичних і економічних наук і є найважливішою частиною загальноосвітньої, професійної і світоглядної підготовки сучасних фахівців-економістів та менеджерів. Дана дисципліна займає особливе місце в системі економічних наук, оскільки зв'язок економічних навчань з економікою суспільства очевидний. При цьому, економічні вчення не просто відображають суспільні процеси, а впливають на них, сприяють економічному і соціальному прогресу. Вивчення даного предмета показує, як протягом історії людства розвивалися продуктивні сили і виробничі відносини, змінювалися форми організації виробництва, економічна політика держав, соціальна структура суспільства, як ці процеси знаходили відображення в економічній думці. Знання, отримані при вивченні «Історії економіки та економічної думки», сприяють інтелектуальному розвитку особистості, її творчого мислення, вони необхідні не тільки для розуміння закономірностей розвитку сучасного глобалізованого суспільства, але і для свідомого використання їх на практиці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/20549
Розташовується у зібраннях:ОП "Економічна безпека підприємства"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf501.51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.