Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/20621
Назва: Основи оподаткування
Автори: Машошина, Тетяна Вікторівна
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Основи оподаткування". 2023-2024 н.р. / укладач Т. В. Машошина. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 6 с.
Короткий огляд (реферат): Сучасний стан економіки України визначається складними процесами, які спрямовані на створення ринкового середовища, та які ставлять конкретні вимоги до розвитку національної податкової системи. Оскільки податки виконують важливу роль в забезпеченні фінансової стабільності та досягненні соціального добробуту громадян розвинутих держав, є необхідність вивчення механізму регулятивного впливу оподаткування на доходи юридичних та фізичних осіб, встановлення оптимального рівня оподаткування, який, з одного боку, забезпечував би достатні доходи бюджету, з другого, не заважав би розвитку ділової активності, не стримував господарської ініціативи. У зв’язку з цим податки розглядаються не тільки як інструмент регулювання господарської діяльності підприємств в Україні, але й як вагоме джерело доходів державного і місцевих бюджетів. Тому особливого значення набуває проблема встановлення оптимального рівня оподаткування як суб’єктів господарювання так і фізичних осіб. Дисципліна «Основи оподаткування» для підготовки бухгалтерів має особливо важливе значення. Вона покликана сформувати у майбутніх фахівців чітке уявлення про організаційні основи оподаткування, надати теоретичні та прикладні знання з організації функціонування податкової системи та проведення податкової політики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/20621
Розташовується у зібраннях:ОП "Економічна безпека підприємства"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf304.28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.