Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/21307
Title: Аналіз складових членів дисперсійного рівняння у задачі про дифракцію плоского монохроматичного коливання удвовимірному необмеженому двошаровому середовищі з метаматеріалом
Authors: Казанко, Олександр Віталійович
Пєнкіна, Ольга Євгенівна
Keywords: дифракція
хвильове рівняння
розділення змінних
задача Штурма-Ліувілля
дисперсійне рівняння
двошарове середовище
однорідне й ізотропне середовище
електромагнітна хвиля
Issue Date: 2021
Publisher: Європейська наукова платформа
Citation: Казанко О. В. Аналіз складових членів дисперсійного рівняння у задачі про дифракцію плоского монохроматичного коливання удвовимірному необмеженому двошаровому середовищі з метаматеріалом / О. В. Казанко, О. Є. Пєнкіна // Грааль науки. - 2021. - № 6. - С. 210-216.
Abstract: У роботі розглядається двовимірна необмежена двошарова структура, для якої записується хвильове рівняння (що розв’язується методом розділення змінних). від цього хвильового рівняння виконується перехід до спектральної задачі Штурма-Ліувілля й, врешті, робиться вихід на дисперсійне рівняння. У роботі здійснюються спроби подивитися під іншим кутом на деякі властивості розв’язків (власних функцій) спектральної задачі як залежностей спектрального параметру. Зокрема, були побудовані модельні приклади в котрих записуються лінійне диференціальне рівняння 2-го порядку для власних функції (як функції аргументом якої є спектрального параметр).
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/21307
ISSN: 2710-3056 (print)
Appears in Collections:2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Казанко.pdf331.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.