Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/21816
Назва: Облік зовнішньоекономічної діяльності
Автори: Орлова, Вікторія Миколаївна
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Облік зовнішньоекономічної діяльності". І семестр 2023-2024 н.р. ; перший рівень вищої освіти ; галузь знань : 07 Управління і адміністрування ; спеціальність : 071 Облік і оподаткування ; освітня програма : Облік та оподаткування / укладач В. М. Орлова. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 13 с.
Короткий огляд (реферат): Зовнішньоекономічна діяльність являється перспективним напрямком господарювання суб'єктів підприємництва, оскільки дає змогу розширити конкурентні позиції підприємства та формує вагому частку поповнення державного бюджету країни. Вихід суб'єктів господарювання України на світовий ринок вимагає опанування ними теоретичного та практичного досвіду налагодження економічних зв'язків із закордонними партнерами (нерезидентами) та здійснення зовнішньоекономічних операцій (товарних, фінансових, валютних, бартерних). Безумовно, система управління зовнішньоекономічною діяльністю вимагає глибоких знань у сфері бухгалтерського обліку зовнішньоекономічних операцій та їх оподаткування. Все це потребує підготовки висококваліфікованих кадрів зі спеціальності «Облік і аудиту», які б могли на належному рівні та в установленому законодавством порядку здійснювати: укладення зовнішньоекономічних контрактів та їх реєстрацію, митне оформлення, облік основних зовнішньоекономічних та валютних операцій, зовнішньоекономічні розрахунки, оподатковувати експортно-імпортні операції, а також складати звітність суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності. Дисципліна «Облік зовнішньоекономічної діяльності» є однією з профільних дисциплін у системі підготовки бакалаврів напряму «Облік і аудит». Завданням дисципліни є оволодіння студентами теоретичними основами, методикою і технікою складання фінансової, статистичної та спеціальної звітності, передбаченої законодавством України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/21816
Розташовується у зібраннях:ОП "Облік, аудит та оподаткування"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf357.82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.