Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/22104
Назва: Міжнародна економіка
Автори: Дикань, Олена Володимирівна
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Міжнародна економіка". 2023-2024 н.р. ; рівень вищої освіти : перший (бакалавр) ; галузь знань : 07 Управління та адміністрування ; спеціальність : 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність ; освітня програма : Підприємництво / укладач О. В. Дикань. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 9 с.
Короткий огляд (реферат): Міжнародна економіка набуває ознак глобальної. Підвищується роль національних економік як ключових гравців на глобальному економічному полі. Конкуруючи з транснаціональними корпораціями, як новими глобальними економічними суб’єктами, національні економіки інтегруються в могутні регіональні угрупування, а національні держави утворюють міждержавні та наддержавні організації та інститути. В умовах економічної глобалізації «без кордонів» підвищується відповідальність національних держав за реалізацію ефективної економічної політики, яка б, з одного боку, забезпечувала реалізацію конкурентних переваг країни, використання позитивів глобалізації в національних інтересах, а з іншого, — запобігала її негативам і «провалам». Навчальна дисципліна «Міжнародна економіка» – міждисциплінарний курс, що сфокусований на вивчення економічних відносин між державами, їх угрупованнями, міжнародними економічними організаціями та окремими економічними суб’єктами, що знаходяться в різних країнах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/22104
Розташовується у зібраннях:ОП "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf836.43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.