Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/22630
Назва: Методи оптимізації транспортних систем
Автори: Бутько, Тетяна Василівна
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Методи оптимізації транспортних систем". ІІ семестр І н.р. , І та ІІ семестр ІІ н.р. ; освітній рівень : третий (доктор філософії) ; галузь знань : 27 Транспорт ; спеціальність 275.02 Транспортні технології (на залізничному транспорті) / укладач Т. В. Бутько. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 11 с.
Короткий огляд (реферат): Метою викладання навчальної дисципліни «Методи оптимізації транспортних систем» є отримання аспірантами знань та практичних навичок щодо формалізації транспортних процесів і систем у вигляді оптимізаційних задач, вирішення яких дозволяє прийняти оптимальні управлінські рішення на оперативному, тактичному та стратегічному рівнях. Дисципліна «Методи оптимізації транспортних систем» повинна надати уявлення про підходи та методи формування інтелектуальних транспортних технологій, що базуються на розробці та впровадження як локальних так і розподілених систем підтримки прийняття рішень на автоматизованих робочих місцях оперативного і диспетчерського персоналу на об’єктах інфраструктури транспортних систем, зокрема залізничних станцій, дільниць, напрямків, полігонів, вокзалів, тощо. Найбільш поширеними математичними методами є методи вирішення багатокритеріальних задач, теорія графів, теорія нечіткої логіки, методи довгострокового та короткострокового прогнозування, методи оцінювання якості при управлінні динамічного транспортною системою. У процесі вивчення аспірант освоює методи формування критеріїв якості функціонування транспортних систем, критеріїв оцінювання стійкості та надійності динамічних систем, підходи до формалізації процедури прийняття рішень при управлінні транспортною системою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/22630
Розташовується у зібраннях:ОНП "Транспортні технології (на залізничному транспорті)"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf323.61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.