Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/22657
Назва: Історія науки і техніки
Автори: Колесник, Костянтин Едуардович
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Історія науки і техніки". ІІ семестр 2023-2024 н.р. ; освітній рівень : перший (бакалавр) ; галузь знань : 03 Гуманітарні освіти ; спеціальність : 035.041 Германські мови та літератури (переклад включно), перша - англійська ; освітня програма : Переклад та англійська мова і література (ПАМіЛ) / укладач К. Е. Колесник. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 12 с.
Короткий огляд (реферат): Наука і техніка – основа життєвого простору сучасної людини, невід'ємна частина її існування в навколишньому світі. Науково-технічний прогрес визначає економічний розвиток будь-якої окремо взятого суб'єкта господарювання, в тому числі, держави в цілому, значною мірою формує сучасне суспільство, надаючи потужний вплив без винятку на всі його сфери. Наука і техніка – найважливіша риса сучасної культури. Сьогодні людина існує завдяки науці і техніці і не уявляє без них свого життя. Метою навчального курсу є формування цілісного розуміння розвитку історії і техніки як соціокультурного процесу, адже наука і техніка нерозривно пов'язана з іншими сферами суспільного життя: економічної, політичної, культурної. Курс допомагає структурувати інформаційне поле про досягненнях різних дисциплін, що зачіпають проблеми розвитку людського суспільства, і, тим самим, побачити взаємозв'язок і взаємообумовленість проблем, розв'язуваних фахівцями різних спеціальностей. Це стає особливо важливим у сучасному світі, в якому рішення назріваючих глобальних проблем неможливо без широкого міждисциплінарного підходу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/22657
Розташовується у зібраннях:Силабуси технічних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf1.02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.