Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/22829
Title: Дослідження впливу типу холодоагенту на показники термодинамічного циклу двоступеневої холодильної установки
Other Titles: Research of the influence of the cooling agent type on the thermodynamic cycle parameters of a two-stage refrigerator
Authors: Ісмайлова, О. В.
Цуркан, Д. В.
Генний, О. А.
Шкрабіль, І. Г.
Ismailova, O. V.
Tsurkan, D. V.
Gennyi, O. A.
Shkrabil, I. G.
Issue Date: 2023
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Дослідження впливу типу холодоагенту на показники термодинамічного циклу двоступеневої холодильної установки / О. В. Ісмайлова, Д. В. Цуркан, О. А. Генний, І. Г. Шкрабіль // Інтелектуальні транспортні технології: тези доповідей III міжнар. наук.-техн. конф. (22-23 листопада 2023 р.). - Харків: УкрДУЗТ, 2023. - С. 58-59.
Abstract: У якості холодильного агенту було обрано аміак, бо це пояснюється винятковими термодинамічними властивостями аміаку як холодоагенту, який забезпечує високий ККД установки у діапазоні температур конденсації, що використовується у технологічних циклах підприємств. Демонструючи високу ефективність використання, аміачні установки дешеві в експлуатації через низьку вартість заправки холодоагентом: аміак широко поширений у природі та виробляється в Україні. Крім того, великою перевагою є той факт, що аміак абсолютно безпечний для навколишнього середовища і не входить до списку речовин, що регулюються Монреальським та Кіотським протоколами і підлягають вилученню з вживання.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/22829
Appears in Collections:Рухомий склад нового покоління: із ХХ в ХХІ сторіччя

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ісмайлова.pdf839.29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.