Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23023
Назва: Англо-ірландська книжкова мініатюра у ранньому Середньовіччі
Автори: Колесник, Костянтин Едуардович
Іхненко, С. О.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Мачулін
Бібліографічний опис: Колесник К. Е. Англо-ірландська книжкова мініатюра у ранньому Середньовіччі / К. Е. Колесник, С. О. Іхненко // Людина, суспільство, комунікативні технології: матеріали ХI міжнар. наук.- практ. конф. (26-27 жовтня 2023р.). - Харків: Мачулін, 2023. - С. 60-66.
Короткий огляд (реферат): Англо-ірландська книжкова мініатюра раннього Середньовіччя – самобутній жанр образотворчо-художньої форми, якийp`явився у релігійних книгах, переписаних та прикрашених ченцями на територіях Ірландії та англосаксонських королівств у VI–IX ст. Поява перших ілюстрованих рукописів на англо-ірландських землях належать до VI століття. Книга була прийнята язичницькими народами Британії не стільки як джерело знань із християнської віри, скільки як магічний артефакт, дар нового християнського бога – що освячує життя, що обіцяє торжество добра над злом, дає силу і оберігає від ворога.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23023
Розташовується у зібраннях:Людина, суспільство, комунікативні технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Колесник.pdf2.12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.