Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23091
Назва: Кадровий консалтинг
Автори: Куделя, Вікторія Іванівна
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Кадровий консалтинг". І семестр 2023-2024 н.р. / укладач В. І. Куделя. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 7 с.
Короткий огляд (реферат): Для України кадровий консалтинг є порівняно новим напрямком. Глобальні зміни в сучасній економіці - інформатизація, глобалізація, міжнародна конкуренція – породжують нові виклики, управління вирішує все більш складні задачі. Швидкі зміни, що відбуваються в світі, роблять майже неможливим для управлінської команди організації утримання на необхідному рівні знань про галузь, споживачів її продукції або послуг, конкурентах. Часу для прийняття управлінських рішень становиться менше, ризики від їх прийняття – більше. Персонал є ключовим і найбільш складним в управлінні ресурсом організації. Зміни, пов'язані з постіндустріальним розвитком, викликають принципові зрушення у формах і методах управління людськими ресурсами, що вимагає постійного вдосконалення підходів і методів управління персоналом. На макроекономічному рівні постійний соціально-економічний, науково-технічний і технологічний розвиток є причиною змін у вмісті праці, появі якісно нових робочих місць, змін в освітньому і кваліфікаційному рівнях працівників, появі нових спеціальностей і професій, змін якісних характеристик працівників. На мікроекономічному рівні зміни, що відбуваються, вимагають своєчасного виявлення інноваційних проблемних ситуацій в ув'язці з проблемами управління персоналом. Серед проблем, що виникають в зв'язку з цим, можна відзначити протиріччя між технічним рівнем нового виробництва і існуючим рівнем кваліфікації персоналу, між якісно новими завданнями розвитку персоналу і недостатнім рівнем підготовки служби управління персоналом до цієї роботи, між рівнями кваліфікації і мотивації працівників, між існуючою організаційною структурою і стратегією, що реалізовується. Вирішення цих протиріч вимагає постійного оновлення систем управління персоналом, цілеспрямованій діяльності керівників організації і фахівців служби управління персоналом по забезпеченню темпів і масштабів оновлення роботи по управлінню персоналом відповідно до поточних і перспективних цілей організації, професійну допомогу в якій надають фахівці – консультанти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23091
Розташовується у зібраннях:ОП "Управління персоналом та економіка праці"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf179.47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.