Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23123
Назва: Передумови, причини та рушійні сили взяття Сеути португальцями В 1415 році
Автори: Сніжко, Ірина Анатоліївна
Колесник, Т. К.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Мачулін
Бібліографічний опис: Сніжко І. А. Передумови, причини та рушійні сили взяття Сеути португальцями В 1415 році / І. А. Сніжко, Т. К. Колесник // Людина, суспільство, комунікативні технології: матеріали ХI міжнар. наук.- практ. конф. (26-27 жовтня 2023р.). - Харків: Мачулін, 2023. - С. 105-109.
Короткий огляд (реферат): Захоплення Сеути – це перший успішний напад християн на мусульман у Північній Африці з часів Хрестових походів. В історіографії точаться дискусії з приводу того, в якій мірі ця акція португальської влади була продовженням Реконкісти, а в якій – початком нового процесу португальської колоніальної експансії. Також в історіографії точаться суперечки з приводу того, в якій мірі захоплення Сеути 1415 р. було відродженням тих тенденцій, що проявилися у ході хрестових походів. У цьому контексті, аналізуючи мету, рушійні сили та мотиви керівників експедиції португальців у Сеуту, слід порівняти ці аспекти даної військової кампанії з метою, рушійними силами та мотивацією керівників Реконкісти та Хрестових походів..
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23123
Розташовується у зібраннях:Людина, суспільство, комунікативні технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сніжко.pdf392.71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.