Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23149
Назва: Міжнародна економіка
Автори: Дикань, Олена Володимирівна
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Міжнародна економіка". 2023-2024 н.р. ; рівень вищої освіти : перший (бакалавр) ; галузь знань : 07 Управління та адміністрування ; спеціальність : 072 Фінанси, банківська справа і страхування ; освітні програми : Управління фінансами, банківська справа і страхування, Управління фінансами та трейдинг на світових фінансових ринках / укладач О. В. Дикань. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 9 с.
Короткий огляд (реферат): В XXI сторіччі глобальні трансформації охоплюють всі сфери людської життєдіяльності. Інтернаціоналізація продуктивних сил, вихід за національні кордони людського та фінансового капіталу, торгівля товарами та послугами, формування глобальних ринків справляють вирішальний вплив на політичні процеси, соціальну мобільність і міжкультурний діалог. Міжнародна економіка набуває ознак глобальної. Підвищується роль національних економік як ключових гравців на глобальному економічному полі. Конкуруючи з транснаціональними корпораціями, як новими глобальними економічними суб’єктами, національні економіки інтегруються в могутні регіональні угрупування, а національні держави утворюють міждержавні та наддержавні організації та інститути. В умовах економічної глобалізації «без кордонів» підвищується відповідальність національних держав за реалізацію ефективної економічної політики, яка б, з одного боку, забезпечувала реалізацію конкурентних переваг країни, використання позитивів глобалізації в національних інтересах, а з іншого, — запобігала її негативам і «провалам». Навчальна дисципліна «Міжнародна економіка» – міждисциплінарний курс, що сфокусований на вивчення економічних відносин між державами, їх угрупованнями, міжнародними економічними організаціями та окремими економічними суб’єктами, що знаходяться в різних країнах. Метою вивчення навчальної дисципліни «Міжнародна економіка» є засвоєння студентами теоретичних знань про основи й закономірності розвитку міжнародної економіки та міжнародних економічних відносин, набуття навичок аналізу зовнішньоекономічної політики України у процесі її інтеграції в сучасні світогосподарські структури.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23149
Розташовується у зібраннях:ОП "Управління фінансами та трейдинг на світових фінансових ринках"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf224.46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.