Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23154
Назва: Фінансова безпека
Автори: Коковіхіна, Олександра Олександрівна
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Фінансова безпека". 2023-2024 н.р. ; освітній рівень : перший (бакалавр) ; галузь знань : 07 Управління і адміністрування ; спеціальність : 072 Фінанси, банківська справа та страхування ; освітня програма : Управління фінансами та трейдинг на світових фінансових ринках / укладач О. О. Коковіхіна. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 6 с.
Короткий огляд (реферат): Забезпечення національних інтересів та економічної безпеки – найважливіші функції держави, реалізація яких покликана посилювати її позиції в міжнародному співтоваристві. Економічна безпека – фундаментальна основа економічно ефективної держави в цілому, яка відстоює свої національні інтереси і забезпечує свою економічну безпеку як складову частину національної безпеки. В сучасних умовах особливу роль відіграє насамперед система фінансової безпеки держави як базова економічної безпеки держави в цілому. Це зумовлено посиленням фінансової глобалізації, послабленням державного контролю за розвитком грошово-кредитних відносин, лібералізацією зовнішньоекономічних зв’язків, особливо підвищенням значення валютних відносин і зростанням міжнародної мобільності капіталу й посиленням впливу валютної сфери на процеси, що відбуваються в сучасному секторі економіки. Актуальність вивчення фінансової безпеки держави пов’язана з економічними проблемами України на сучасному етапі розвитку: зростанням зовнішнього та внутрішнього боргу країни, підвищенням рівня інфляції та рівня монетизації, збільшенням обсягів зобов’язань суб’єктів господарювання тощо. Забезпечення національної економічної та фінансової безпеки не можливе без формування підходів до оцінювання їх стану. Крім того, саме для підприємств залізничного транспорту оцінка фінансової безпеки є вельми важливою, їх активно задіяний потенціал є вагомим чинником антикризового розвитку, гарантом економічного зростання і підтримки економічної незалежності та безпеки країни в цілому.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23154
Розташовується у зібраннях:ОП "Управління фінансами та трейдинг на світових фінансових ринках"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf376.16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.