Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23787
Назва: Інституційний аналіз економічного розвитку
Автори: Токмакова, Ірина Василівна
Дата публікації: 2023
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Силабус з дисципліни "Інституційний аналіз економічного розвитку". 1 сем. 2023-2024 н.р., аспіранти ; освітній рівень : третій (доктор філософії) ; галузь знань : 05 Соціальні та поведінкові науки ; спеціальність : 051 Економіка / укладач І. В. Токмакова. - Харків : УкрДУЗТ, 2023. - 9 с.
Короткий огляд (реферат): В умовах глобалізації і становлення постіндустріального суспільства економісти в більшій мірі звертають свій погляд на теорії інституціонального напрямку, які у своєму арсеналі поряд з економічними методами застосовують соціологічний, правовий, політологічний інструментарій дослідження. Інститути є ключем для розуміння взаємин між суспільством і економікою та впливу цих взаємин на економічне зростання. В остаточному підсумку, інститути виступають фундаментальним фактором функціонування економічних систем у довгостроковій перспективі. Для трансформаційної економіки інститути є критичним бар'єром, адже вони або створюють стимули для бізнесу і відповідають основоположним принципам соціально- ринкової економіки або стають перепоною прозорим бізнесовим трансакціям внаслідок значного зростання витрат. Інститути знижують трансакційні витрати підприємців за допомогою стабілізаційних факторів. Розширення об'єкту інституційного аналізу та включення до нього норм, правил, форм організаційної поведінки, інститутів дозволяє обґрунтувати необхідні зміни і розробити комплекс заходів, спрямованих на прискорення завершення економічних перетворень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/23787
Розташовується у зібраннях:ОНП "Економіка підприємства"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
силабус.pdf386.17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.