Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/24265
Назва: Основні принципи при плануванні відновлення транспортної інфраструктури
Інші назви: Main principles for planning the recovery of transport infrastructure
Автори: Чмирьова, Л. Ю.
Chmyrova, L. Y.
Дата публікації: 2024
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Чмирьова Л. Ю. Основні принципи при плануванні відновлення транспортної інфраструктури / Л. Ю. Чмирьова // Міжнародна транспортна інфраструктура, індустріальні центри та корпоративна логістика: матеріали двадцятої наук.-практ. міжнар. конф. (6-7 червня 2024 р. м. Харків). - Харків: УкрДУЗТ, 2024. - С. 88-90.
Короткий огляд (реферат): Транспортний сектор найбільше постраждав від військової агресії рф проти України, тому для подолання наслідків необхідно створювати умови для забезпечення стійкості. В Директиві ЄС (European Programme for Critical Infrastructure Protection) «стійкість» означає здатність критично важливого суб’єкта запобігати, захищати, реагувати, протистояти, пом’якшувати, поглинати, пристосовуватись і відновлюватися після інциденту. Наукову категорію поняття «стійкість» визначено, як здатність системи за певних зовнішніх і внутрішніх впливів адаптуватись, швидко відновлюватись, забезпечувати якісні зміни, досягати балансу між соціо- еколого-економічними процесами після стресів та потрясінь, спричинених стихійними лихами, війною. Тож, стійкість на транспорті відноситься до здатності транспортної системи відновлюватися після збоїв, адаптуватися до умов, що змінюються, і продовжувати надавати користувачам надійні та ефективні послуги, що особливо важливо для критично важливої інфраструктури, такої як аеропорти, морські порти та автомагістралі, де збої в роботі можуть мати далекосяжні наслідки для економіки та суспільства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/24265
Розташовується у зібраннях:Міжнародна транспортна інфраструктура, індустріальні центри та корпоративна логістика

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чмирьова.pdf301.15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.