Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/24355
Назва: Громадянська історія як традиція
Автори: Загрійчук, Іван
Дата публікації: 2022
Видавництво: Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва
Бібліографічний опис: Загрійчук І. Громадянська історія як традиція / І. Загрійчук // Традиційна культура в умовах глобалізації: виклики війни : матеріали науково-практичної конференції, 17 - 18 червня 2022 року. – Харків : Друкарня Мадрид, 2022. – С. 52-57.
Короткий огляд (реферат): В суспільстві існують дві позиції стосовно ставлення до історії. Одна полягає в тому, що історія – це сфера і заняття істориків, фахівців. Відповідно, громадянам, а особливо політикам не слід нею займатись, принаймні тісно, по-серйозному, оскільки занурення в історію відволікає від справ сьогоднішніх, політизує громадське життя, викликає збурення в суспільстві. Потрібно займатись поточними справами, опікуватись злободенними питаннями життя громадян. Про таке донедавна можна було почути навіть з трибуни Верховної Ради. Говорилось це щиро, за переконаннями, чи з метою ввести суспільство в оману, вже не так і важливо. Важливо те, що значна частина громадян такій сентенції вірила і на цій підставі виробляла своє ставлення до поточних подій, не задаючи собі питання, а якими причинами викликані до життя їхні сьогоднішні проблеми.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/24355
Розташовується у зібраннях:2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Загрійчук.pdf5.56 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.