Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/24367
Title: Формування здорового способу життя спеціалістів залізничного транспорту в сучасних умовах навчання на прикладі загартування
Authors: Шепеленко, Тетяна Валеріївна
Дорофєєва, Тетяна Іванівна
Гринько, Віталій Миколайович
Сапегіна, Ірина Олександрівна
Довженко, Світлана Сергіївна
Keywords: здоровий спосіб життя
спеціаліст
залізничний транспорт
загартування
Issue Date: 2024
Publisher: NGO «European Scientific Platform»
Citation: Формування здорового способу життя спеціалістів залізничного транспорту в сучасних умовах навчання на прикладі загартування / Т. В. Шепеленко, Т. І. Дорофєєва, В. М. Гринько, І. О. Сапегіна, С. С. Довженко // International scientific journal «Grail of Science». - 2024. - № 37. - С. 467-473.
Abstract: Для професійної підготовки студентів фізична культура має велике значення. Відомо, що здорова, фізично підготовлена людина, яка має великий арсенал різноманітних вмінь та навичок, зможе швидше адаптуватися до майбутньої професійної діяльності та умов виробництва, більш ефективно працювати. Незважаючи на збільшення частки розумової праці в сучасному виробництві, фізична підготовленість працівників не втрачає своєї актуальності, так як сприяє підвищенню не тільки фізичної, але й розумової працездатності, допомагає більш ефективно боротися з наслідками втоми та нервово-психічної напруги. В своїй основі фізична культура має доцільну рухову діяльність в формі фізичних вправ, завдяки чому відбувається формування важливих вмінь та навичок, фізичних здібностей, підвищення рівня здоров’я і працездатності.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/24367
ISSN: 2710–3056 (print)
Appears in Collections:2024

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шепеленко.pdf159.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.