Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/6699
Назва: Комбінована силова установка дизель - поїзда
Автори: Жалкін, Олексій Денисович
Жалкін, Сергій Григорович
Жалкін, Денис Сергійович
Ключові слова: пневмосистема
комбінована силова установка
дизель - поїзд
двигун внутрішнього згоряння
Дата публікації: 2016
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. № 111860 Комбінована силова установка дизель - поїзда / винахідники : О. Д. Жалкін, С. Г. Жалкін, Д. С. Жалкін, А. П. Фалендиш, В. Г. Пузир, А. М. Кравець, О. О. Анацький, С. П. Карпов, І. Г. Крамчанін ; володілець : Український державний університет залізничного транспорту ; заявл. 06.05.2014 ; опубл. 24.06.2016, Бюл. № 12.
Короткий огляд (реферат): Винахід належить до транспортного машинобудування, а саме до конструкції і технічної експлуатації комбінованих силових установок для тягового рухомого складу залізниць, наприклад дизель-поїздів. Комбінована силова установка (КСУ) дизель-поїзда включає в себе двигун внутрішнього згоряння (ДВЗ) від якого крутний момент через гідропередачу потужності, карданні вали та осьові редуктори передається на рушійні колісні пари, які рамою об'єднані у візок, а режим руху задається контролером машиніста. Другим джерелом енергії є пневмосистема, до якої входять автономний вільнопоршневий генератор газу (ВПГГ), каталізатор та фільтр (вловлювач ТЧ) відпрацьованих газів, електромагнітний зворотний клапан високого тиску, пневмобалони, газовий редуктор високого тиску, електронний регулятор тиску з електропневмоклапаном, термоізольований повітряний ресивер, головний (маневровий) пусковий клапан, повітророзподільник, що забезпечує подачу стиснутого повітря з балонів до циліндрів ДВЗ, який за допомогою пневматичних пускових клапанів при виключеній подачі палива конвертується у пневмодвигун. Застосування ДВЗ, який зконвертовано, як пневмодвигуна та автономного ВПГГ виключає з конструкції КСУ окремий пневмодвигун та збільшує пробіг дизель-поїзда без поповнення балонів стисненою сумішшю відпрацьованих газів (ВГ) у стаціонарних умовах. У результаті з'являється можливість виключити роботу ДВЗ на режимах з низькою паливною економічністю та високою токсичністю відпрацьованих газів, знизити витрату вуглеводневого палива та шкідливий вплив цих газів на навколишнє середовище, особливо на територіях залізничних вокзалів та великих міст.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/6699
Розташовується у зібраннях:2016

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
patent111860.pdf246.19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.