Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/7100
Назва: Пристрій для отримання наночасток вуглецю електродуговим способом
Автори: Воронін, Сергій Володимирович
Суранов, Олексій Владиславович
Онопрейчук, Дмитро В'ячеславович
Суранов, Олексій Олексійович
Суранов, Дмитро Олексійович
Стефанов, Володимир Олександрович
Ключові слова: нанотехнології
наночастинки вуглецю
електрична дуга
охолоджувальна камера
графіт
Дата публікації: 2014
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. № 105616 Україна Пристрій для отримання наночасток вуглецю електродуговим способом / винахідники : С. В. Воронін, О. В. Суранов, Д. В. Онопрейчук, О. О. Суранов, Д. О. Суранов, В. О. Стефанов ; володілець : Українська державна академія залізничного транспорту ; заявл. 30.09.2013 ; опубл. 26.05.2014, Бюл. № 10.
Короткий огляд (реферат): Винахід належить до галузі нанотехнологій, а зокрема до технологічних процесів і пристроїв для одержання наночасток вуглецю шляхом випару графіту в електричній дузі. Запропонований пристрій містить охолоджувану камеру із системою циркуляції інертного газу з засобом уловлювання наночасток вуглецю, усередині камери розташовані два електроди, кожен електрод електрично з'єднаний з відповідним струмовводом і підключений ззовні камери з джерелом живлення електричної дуги, перший з яких містить графіт і має можливість переміщення в напрямку другого електрода і має можливість відновлювати свою первісну довжину завдяки використанню бункера з графітовим порошком, пресувальної камери та преса, який формує перший електрод. Згідно з винаходом, перший електрод сформований з чистого графітового порошку, який не містить зв′язувальних речовин, а прес оснащений голковим глибинним трамбувальним вузлом з кулачковим приводом. Винахід дає можливість отримати наночастки вуглецю безперервно без зупинення реактора, що підвищує його продуктивність. Крім того, пристрій дає можливість отримати наночастки вуглецю високої хімічної частоти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/7100
Розташовується у зібраннях:2014

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
patent105616.pdf293.17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.