Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/7136
Назва: Стрілочний електропривід
Автори: Бабаєв, Михайло Михайлович
Блиндюк, Василь Степанович
Ананьєва, Ольга Михайлівна
Богатир, Юлія Іванівна
Ключові слова: стрілочний електропривод
електродвигун
датчики
генератор
Дата публікації: 2013
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. № 101436 Україна Стрілочний електропривід / винахідники : М. М. Бабаєв, В. С. Блиндюк, О. М. Ананьєва, Ю. І. Богатир ; володілець : Українська державна академія залізничного транспорту ; заявл. 23.09.2011 ; опубл. 25.03.2013, Бюл. № 6.
Короткий огляд (реферат): Винахід належить до пристроїв залізничної автоматики, а саме до пристроїв керування стрілочними електроприводами. Стрілочний електропривід містить безконтактний керований електродвигун, який з′єднаний з блоком керування, до складу якого входять пристрій обмеження струму, вузол обмеження часу роботи на рівні, що забезпечує переведення стрілки, датчик рівня напруги живлення, датчик струму і пристрій діагностики, а також містить редуктор з фрикційною муфтою та шибером, який з′єднаний з керованим електродвигуном, автоперемикач та датчик положення ротора, що встановлені в корпусі, згідно з винаходом, в нього додатково введені блок визначення швидкості обертання, генератор опорного сигналу, блок порівняння, керований генератор і блок узгодження, при цьому вхід датчика положення ротора підключений до безконтактного керованого електродвигуна, а вихід підключений до входу блока визначення швидкості обертання, вихід якого сполучений з першим входом блока порівняння, другий вхід якого підключений до виходу генератора опорного сигналу, а вихід блока порівняння підключений через послідовно з′єднані керований генератор і блок узгодження до безконтактного керованого електродвигуна. Стрілочний електропривід забезпечує більш жорсткі механічні характеристики, що підвищує ефективність його роботи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/7136
Розташовується у зібраннях:2013

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
patent101436.pdf265.44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.