Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/7188
Назва: Стенд для вібродіагностування буксових вузлів колісної пари вантажного вагона
Автори: Мартинов, Ігор Ернстович
Равлюк, Василь Григорович
Нечволода, Сергій Іванович
Михалків, Сергій Васильович
Нечволода, Костянтин Сергійович
Равлюк, Микола Григорович
Труфанова, Альона Володимирівна
Ключові слова: буксові вузли
колісні пари
вантажні вагони
стенд
рама
підшипники
Дата публікації: 2012
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. № 99206 Україна Стенд для вібродіагностування буксових вузлів колісної пари вантажного вагона / винахідники : І. Е. Мартинов, В. Г. Равлюк, С. І. Нечволода, С. В. Михалків, К. С. Нечволода, М. Г. Равлюк, А. В. Труфанова ; володілець : Українська державна академія залізничного транспорту ; заявл. 21.03.2011 ; опубл. 25.07.2012, Бюл. № 14.
Короткий огляд (реферат): Винахід належить до систем контролю рейкових транспортних засобів. Стенд для вібродіагностування буксових вузлів колісної пари вантажного вагона складається з нерухомої рами, опорних стійок, які жорстко з'єднані з опорними майданчиками для букс, рухомої рами з рейковими вставками для приймання колісної пари, яка виконана з можливістю вертикального переміщення за допомогою пневматичного циліндра для опускання/підіймання колісної пари на опорні майданчики для букс, механізмів розгону колісної пари з роликами, які закріплені на валах електричних двигунів, з пневматичних циліндрів, які з'єднані з електричними двигунами для підведення роликів до колісної пари, та датчиків вібрації, які з'єднані з вимірювальною системою. В нього додатково введені навантажувальний пристрій у вигляді коромисел, на внутрішніх поверхнях яких закріплені навантажувальні ролики для передачі встановленого навантаження на поверхні кочення колісної пари та далі на кожний буксовий вузол, балки, які з'єднані з коромислами, та з'єднані з балками струбцини із стяжками. Стенд забезпечує підвищення якості та ефективності вібраційного діагностування технічного стану підшипників кочення буксових вузлів, що підвищує безпеку руху на залізничному транспорті та експлуатаційну надійності перевезень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/7188
Розташовується у зібраннях:2012

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
patent99206.pdf187.96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.