Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/7190
Назва: Штанген для вимірювання відстані між поверхнями коліс колісної пари
Автори: Волошин, Дмитро Ігорович
Носач, Олександр Миколайович
Перешивайлов, Сергій Віталійович
Ключові слова: штанген
колісні пари
вимірювальний пристрій
гребені коліс
Дата публікації: 2012
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. № 99413 Україна Штанген для вимірювання відстані між поверхнями коліс колісної пари / винахідники : Д. І. Волошин, О. М. Носач, С. В. Перешивайлов ; володілець : Українська державна академія залізничного транспорту ; заявл. 03.10.2011 ; опубл. 10.08.2012, Бюл. № 15.
Короткий огляд (реферат): Винахід належить до пристроїв вимірювання геометричних параметрів колісних пар рухомого складу залізниць колії 1520 мм. Штанген для вимірювання відстані між поверхнями коліс колісної пари, які насаджено на одну вісь, до складу якого входять штанга, рухома та нерухома втулки, гвинт рухомої втулки, який забезпечує нерухомість втулки відносно штанги після отримання вимірювального розміру. Штанген додатково оснащений другою рухомою втулкою зі стопорним гвинтом, причому обидві рухомі втулки мають упори, також на штанзі нанесено дві шкали, шкала відстані між зовнішніми поверхнями гребенів коліс та шкала відстані між внутрішніми поверхнями ободів коліс, та розміщений нерухомий упор вершини гребеня, який знаходиться між двома рухомими втулками. В результаті використання штангена стає можливим вимірювання відстані між зовнішніми поверхнями гребенів коліс, які насаджені на одну вісь, на відстані 18 мм від вершини гребеня колеса (вимірювання ширини колісної пари) як без обточування, так і після обточування незалежно від виду профілю. Запропонований штанген для вимірювання відстані між поверхнями гребенів коліс дозволяє отримати значення відстані між гребенями коліс, які насаджені на одну вісь, як без обточування, так і після обточування незалежно від виду профілю, та робити висновки про можливість заклинювання колісної пари в прямих ділянках при мінімальній ширині колії, а також дозволяє вимірювати відстань між внутрішніми поверхнями ободів коліс.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/7190
Розташовується у зібраннях:2012

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
patent99413.pdf261.11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.