Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/8140
Назва: Спосіб визначення електрокорозійної стійкості захисних покриттів
Автори: Плугін, Андрій Аркадійович
Плугін, Аркадій Миколайович
Подтележнікова, Інна Володимирівна
Афанасьєв, Олександр Валерійович
Горбачова, Юлія Миколаївна
Мірошніченко, Сергій Валерійович
Плугін, Дмитро Артурович
Плугін, Олексій Андрійович
Дудін, Олексій Аркадійович
Борзяк, Ольга Сергіївна
Ключові слова: електрокорозійна стійкость
захисні покриття
електрод
розчином електроліту
напруга
Дата публікації: 2009
Видавництво: Міністерство освіти і науки України ; Державний департамент інтелектуальної власності
Бібліографічний опис: Пат. № 88998 Україна Спосіб визначення електрокорозійної стійкості захисних покриттів / винахідники : А. А. Плугін, А. М. Плугін, І. В. Подтележникова, О. В. Афанасьєв, Ю. М. Горбачова, С. В. Мірошніченко, Д. А. Плугін, О. А. Плугін, О. А. Дудін, О. С. Борзяк ; володілець : Українська державна академія залізничного транспорту ; заявл. 07.10.2008 ; опубл. 10.12.2009, Бюл. № 23.
Короткий огляд (реферат): Спосіб визначення електрокорозійної стійкості захисних покриттів, у якому вимірювання ведуть в заводських умовах або на експлуатованих конструкціях споруд, який відрізняється тим, що між електродом і покриттям прокладають пористий матеріал, змочений розчином електроліту, на цей матеріал встановлюють металевий електрод, подають робочу напругу U, по амперметру фіксують силу струму І, що проходить через покриття, і розраховують перехідний опір в місці вимірювання по формулі R = US / І, де S - площа електрода, м2, при цьому заздалегідь вимірюють і отримують графік зміни напруги на рейках і сталевій конструкції під час руху поїздів з електротягою протягом не менше доби, визначають їх максимальні величини, встановлюють робочу напругу U такої ж величини, як максимальна на досліджуваній конструкції, але не більше 100 В, як пористий матеріал між електродом і покриттям використовують губку з пінопласту, як електроліт 5 %-й розчин НСl або дистильовану воду, металевий електрод і губку під ним закріплюють на досліджуваному покритті за допомогою магнітного притискного пристрою, який складається з феромагніту із закріпленим на нім гумовим поясом і твердої прокладки між поясом і електродом, притискують цим пристроєм електрод з просоченою губкою до покриття, ведуть запис струму до його різкого збільшення і відшаровування і зникнення покриття на невеликій круглій ділянці (пробою), по характеру зміни струму, опору, що розраховується, і часу до пробою судять про електрокорозійну стійкість покриття.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/8140
Розташовується у зібраннях:2009

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
patent88998.pdf2.35 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.