Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/8266
Назва: Рейкове скріплення
Автори: Софронов, Вадим Сергійович
Плугін, Аркадій Миколайович
Бєлорусов, Олександр Ігоревич
Калінін, Олег Анатолійович
Мірошниченко, Сергій Валерійович
Лібенко, Юрій Павлович
Івановський, Анатолій Олексійович
Голубов, Вадим Олексійович
Міщенко, Владислав Григорійович
Олейник, Едуард Миколайович
Ключові слова: рейкове скріплення
клема
шпала
анкер
Дата публікації: 2006
Видавництво: Міністерство освіти і науки України ; Державний департамент інтелектуальної власності
Бібліографічний опис: Пат. № 58699 Україна Рейкове скріплення / винахідники : В. С. Софронов, А. М. Плугін, О. І. Бєлорусов, О. А. Калінін, С. В. Мірошниченко, Ю. П. Лібенко, А. О. Івановський, В. О. Голубов, В. Г. Міщенко, Е. М. Олейник ; володілець : Українська державна академія залізничного транспорту ; заявл. 22.07.2002 ; опубл. 15.06.2006, Бюл. № 6.
Короткий огляд (реферат): 1. Рейкове скріплення, що містить пружинну клему, пряма ділянка якої взаємодіє з рейкою через ізолюючий вкладиш, дві зовнішні дугоподібні ділянки та дві півкільцеві ділянки - зі шпалою, дві внутрішні кінцеві ділянки - з анкером через регулятор натягу клеми, при цьому під рейкою розташована амортизуюча підкладка, ізолюючий вкладиш має заглиблення, яке співпадає з поверхнею прямої ділянки клеми, регулятор натягу виконаний у вигляді набору стержнів різного діаметра, яке відрізняється тим, що анкер виконай у вигляді U- подібної скоби, кінці якої жорстко закріплені у залізобетонній шпалі, в отворі скоби, з шириною b, розташовані кінцеві ділянки клеми з діаметром або стороною прутка dк і регулятор натягу з діаметром вписаного кола dрн, у місці контакту яких з анкерною скобою виконані заглиблення h3, при цьому вказані розміри зв'язані співвідношенням: b  dк 2hз (dк  dрн)Cos, де h3=(0,05 - 0,6)dк;  - кут між прямими, які проходять через центри симетрії поперечних перерізів прутків клеми і регулятора натягу який, визначають у межах 0    70. 2. Скріплення за п.1, яке відрізняється тим, що діаметр або сторону прутка анкерної скоби визначають у межах: da  (0,08 0,2)B, де В - ширина підошви рейки. 3. Скріплення за п.1, яке відрізняється тим, що діаметр або сторону прутка пружинної клеми визначають у межах: dк  (0,08 0,15)B. 4. Скріплення за п.1, яке відрізняється тим, що відстань від осі рейки до анкерної скоби визначають у межах: la  (0,6 1,2)B. 5. Скріплення за п.1, яке відрізняється тим, що між пружинною клемою і залізобетонною шпалою розміщена ізоляційна прокладка з виступами. 6. Скріплення за п.1, яке відрізняється тим, що між пружинною клемою і залізобетонною шпалою розміщена металева підкладка з прорізом під ан- кер і упорами. 7. Скріплення за п.1, яке відрізняється тим, що елементи пружинної клеми при її виготовленні розміщені в одній площині.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/8266
Розташовується у зібраннях:2006

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
patent58699.pdf232.35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.