Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/8307
Title: | Вступ до фаху. Частина 1 |
Authors: | Дикань, Володимир Леонідович Каличева, Наталія Євгеніївна Обруч, Ганна Володимирівна |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Український державний університет залізничного транспорту |
Citation: | Дикань В. Л. Вступ до фаху : конспект лекцій. Частина 1 / В. Л. Дикань, Н. Є. Каличева, Г. В. Обруч. – Харків : УкрДУЗТ, 2021. – 56 с. |
Abstract: | Даний конспект лекцій спрямований на надання знань базових принципів функціонування економіки, особливостей становлення та розвитку інститутів економіки і суспільства, а також основних засад формування моделі соціально орієнтованого ринкового господарства як найбільш ефективної форми організації економіки. Предметом навчальної дисципліни є формування у здобувачів вищої освіти знань, умінь і навичок, необхідних для чіткого розуміння і глибокого аналітичного осмислення соціально-економічних процесів, що дадуть змогу сформувати у випускника здатність до самостійної професійної діяльності в умовах ринкової економіки. У першій частині конспекту лекцій розкрито базові поняття економіки, зокрема зміст категорій «суспільство», «економіка», «економічні потреби», «блага та ресурси», «соціально-економічна ефективність». Розглянуто сутність, види та моделі економічних систем. Досліджено тенденції розвитку економічної думки, наукові погляди класиків економічної теорії і представників різних економічних шкіл, у т. ч. сучасних. Рекомендується для видання і використання у навчальному процесі УкрДУЗТ для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальностей «Економіка» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» усіх форм навчання. |
URI: | http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/8307 |
Appears in Collections: | 2021 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Конспект лекцій.pdf | 755.2 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.