Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/945
Title: Теоретичні основи управління якістю продукції як одного із основних напрямків забезпечення конкурентоспроможності промислових підприємств
Other Titles: Теоретические основы управления качеством продукции как одного из основных направлений обеспечения конкурентоспособности промышленных предприятий
Theoretical bases of management product quality as one of the main direction of maintenance of industrial competitiveness
Authors: Дикань, Олена Володимирівна
Дикань, Е.В.
Dykan, O.V.
Keywords: управління якістю продукції
принципи
функції та основні етапи управління якістю
конкурентоспроможність промислових підприємств
управление качеством продукции
принципы
функции и основные этапы управления качеством
конкурентоспособность промышленных предприятий
product quality control
principles
functions and basic stages of quality management
industrial competitiveness
Issue Date: 2015
Publisher: Українська державна академія залізничного транспорту
Citation: Дикань, О. В. Теоретичні основи управління якістю продукції як одного із основних напрямків забезпечення конкурентоспроможності промислових підприємств [Текст] / О. В. Дикань // Вісник економіки транспорту і промисловості. - 2015. - № 49. - С. 190-195.
Abstract: UA: У статті автором розглянуто сутність поняття «управління якістю продукції» як одного із основних напрямків забезпечення конкурентоспроможності промислових підприємств. Враховуючи сучасні негативні тенденції розвитку промисловості України та низький рівень конкурентоспроможності вітчизняної продукції, обґрунтовано необхідність переосмислення домінуючих принципів, етапів та функцій управління якістю продукції. Виділено основні проблеми впровадження процесу управління якістю продукції на вітчизняних промислових підприємствах. Як висновок, запропоновано шляхи покращення становища та подолання існуючих проблем, й зазначено, що управління якістю це процес постійної та цілеспрямованої роботи щодо підвищення якості продукції для забезпечення конкурентоспроможності підприємства. RU: В статье автором рассмотрена сущность понятия «управление качеством продукции» как одного из основных направлений обеспечения конкурентоспособности промышленных предприятий. Учитывая современные негативные тенденции развития промышленности Украины и низкий уровень конкурентоспособности отечественной продукции, обоснована необходимость переосмысления доминирующих принципов, этапов и функций управления качеством продукцией. Выделены основные проблемы внедрения процесса управления качеством продукции на отечественных промышленных предприятиях. Как вывод, предложены пути улучшения положения и преодоления существующих проблем, и указано, что управление качеством это процесс постоянной и целенаправленной работы по повышению качества продукции для обеспечения конкурентоспособности предприятия. EN: In the article the author considered the essence of the concept of "product stewardship" as one of the main areas to ensure industrial competitiveness. Given the current negative trends in the development of industry in Ukraine and low competitiveness of domestic products, the necessity of rethinking the dominant principles, stages and functions of quality control. The main problems of implementation of the process of product quality control to domestic industrial enterprises. As a conclusion, suggest ways to improve the situation and overcome the existing problems, and stated that quality management is a process of constant and purposeful work to improve product quality to ensure the competitiveness of the enterprise.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/945
ISSN: 2075-4892
Appears in Collections:№ 49

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dykan.pdf478.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.