Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/9995
Назва: Методичні вказівки до контрольної роботи з дисципліни «Ринок фінансових послуг»
Автори: Бормотова, Марина Валентинівна
Дата публікації: 2022
Видавництво: Український державний університет залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Методичні вказівки до контрольної роботи з дисципліни «Ринок фінансових послуг» / укладач : М. В. Бормотова ; кафедра управління державними і корпоративними фінансами. - Харків : УкрДУЗТ, 2022. - 20 с.
Короткий огляд (реферат): За Законом України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», фінансові послуги – це операції з фінансовими активами, що здійснюються в інтересах третіх осіб за власний рахунок чи рахунок цих осіб, а у випадках, передбачених законодавством, і за рахунок залучених від інших осіб фінансових активів з метою отримання прибутку або збереження реальної вартості фінансових активів [1]. Ринки фінансових послуг – сфера діяльності учасників ринків фінансових послуг з метою надання та споживання певних фінансових послуг. До ринків фінансових послуг належать професійні послуги на ринках банківських, страхових, інвестиційних послуг, операцій з цінними паперами та інших видах ринків, що забезпечують обіг фінансових активів [5]. Предметом дисципліни «Ринок фінансових послуг» є економічні відносини, що виникають між суб`єктами ринку фінансових послуг у процесі створення та надання фінансовими посередниками фінансових послуг, а також у процесі отримання таких послуг юридичними та фізичними особами. Однією з важливих компетенцій майбутнього фахівця з фінансів є володіння інструментарієм розрахунків, пов`язаних із наданням конкретних видів фінансових послуг. Як випливає з визначення фінансових послуг, їхньою метою є отримання прибутку або збереження реальної вартості фінансових активів. Виконання контрольної роботи має сприяти формуванню у здобувачів вищої освіти знань з теоретичних основ функціонування ринку фінансових послуг, а також формуванню компетенцій щодо урахування фактора інфляції при наданні фінансових послуг.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/9995
Розташовується у зібраннях:2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Методичні вказівки.pdf396.69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.