Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/18739
Title: | Удосконалення навичок конспектування у студентів-іноземців інженерного профілю |
Authors: | Сажина, Тетяна Миколаївна |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Українська державна академія залізничного транспорту |
Citation: | Сажина Т. М. Удосконалення навичок конспектування у студентів-іноземців інженерного профілю / Т. М. Сажина // Підвищення рейтингу вищого навчального закладу : науково-методична складова : тези наук.-метод. конф. кафедр академії (4-5 грудня 2013 р.). - Харків : УкрДАЗТ, 2013. - С. 40-41. |
Abstract: | Навчання конспектування у студентів-іноземців проводиться у двох напрямках: 1) граматика; 2) мова спеціальності (читання спеціальної літератури, конспектування лекцій з предмета, написання рефератів і дослідницьких робіт, виступ з доповідями на студентських конференціях). Одним із найважливіших аспектів раціонального навчання і подальшого удосконалення наукового стилю мовлення студентів-іноземців є конспектування навчального матеріалу. Вважається, що конспектування від першої особи, тобто стислий запис змісту прочитаного, краще розвиває самостійність мислення. Це вміння тісно пов'язане з умінням користуватися книгою. Необхідність у конспектуванні може виникати у випадках, коли за обмежений час потрібно передати великий обсяг інформації, обробити значну кількість різної літератури, з живого мовлення вичленити найголовніше й найвагоміше. У залежності від напрямку роботи встановлюється характер конспектування, може допускатися поширене викладання у записі. Але майже завжди (і в цьому сутність конспектування) текст оригіналу скорочується. |
URI: | http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/18739 |
Appears in Collections: | Підвищення рейтингу вищого навчального закладу: науково-методична складова |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Сажина.pdf | 228.7 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.