Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/19520
Title: Організація проблемного навчання при вивченні економічних дисциплін в УкрДАЗТ
Authors: Плугіна, Юлія Андріївна
Issue Date: 2014
Publisher: Українська державна академія залізничного транспорту
Citation: Плугіна Ю. А. Організація проблемного навчання при вивченні економічних дисциплін в УкрДАЗТ / Ю. А. Плугіна // Проблеми управління та удосконалення якості підготовки фахівців. Інтеграція освіти, науки та виробництва - запорука ефективності навчального процесу : тези наук.-метод. конф. кафедр академії (3-4 грудня 2014 р.). - Харків : УкрДАЗТ, 2014. - С. 100.
Abstract: Досягнення високої результативності процесу навчання в сучасних умовах динамічного укрупнення інформаційного простору, інтернаціоналізації і глобалізації знань, технологій, науково-технічних розробок і т. д. можливо лише при використанні високоефективних сучасних технологій навчання. Одним із таких сучасних віянь у педагогіці, яке хоч було описано фундаментальними роботами в кінці 1960 - початку 1970 рр. (Т.В. Кудрявцев, А.М. Матюшкін, М.І. Махмутов та ін.), Однак набуває поширення саме в наші дні, є так зване «Проблемне навчання». Теорія проблемного навчання базується на організації навчального процесу, що передбачає створення проблемної ситуації та активізації самостійної діяльності студентів у пошуку її вирішення, що веде до засвоєння і закріплення наукових знань, отриманих при традиційному навчанні (лекції, семінарські і практичні заняття), розвитку творчих, лідерських (при організації групових занять) якостей.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/19520
Appears in Collections:Проблеми управління та удосконалення якості підготовки фахівців. Інтеграція освіти, науки та виробництва-запорука ефективності навчального процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Плугіна.pdf292.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.