Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/24094
Назва: Вплив якості матеріалів для бетону на експлуатаційні властивості залізобетонних шпал
Інші назви: Influence of the quality of concrete materials on the performance properties of reinforced concrete sleeves
Автори: Плугін, Андрій Аркадійович
Мусієнко, С. М.
Крикун, Оксана Петрівна
Зінченко, В. В.
Калінін, Олег Анатолійович
Plugin, A. A.
Musienko, S. M.
Krykun, O. P.
Zinchenko, V. V.
Kalinin, O. A.
Дата публікації: 2022
Видавництво: Харківський національний автомобільно-дорожній університет
Бібліографічний опис: Вплив якості матеріалів для бетону на експлуатаційні властивості залізобетонних шпал / А. А. Плугін, С. М. Мусієнко, О. П. Крикун, В. В. Зінченко, О. А. Калінін // Органічні і мінеральні в’яжучі та дорожні бетони на їх основі : збірник тез доповідей Міжнародної науково-технічної конференції, 8-9 листопада 2022 р. – Харків: ХНАДУ, 2022. – С. 114-117.
Короткий огляд (реферат): На залізницях світу з XIX по середину XX століття практично єдиним типом підрейкової основи були дерев’яні шпали. Проте за цей період умови експлуатації залізниць суттєво змінювались – зростали швидкості руху, осьові навантаження, вантажонапруженість, змінювались також нормативні вимоги до конструкцій підрейкових основ та матеріалів для них. У зв’язку з недоліками деревини для експлуатації у таких умовах, а також в умовах змінної вологості – великими вологісними деформаціями, тріщиноутворенням, низькою біостійкістю, з другої половини XX століття їх активно витісняють попередньо напружені залізобетонні шпали. Але в Україні й залізобетонні шпали в більшості випадків мають обмежений ресурс.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/24094
Розташовується у зібраннях:2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Plugin.pdf250.23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.