Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/2767
Назва: Диференціальні рівняння
Автори: Куліш, Юрій Веніамінович
Рибачук, Олена Василівна
Дата публікації: 2002
Видавництво: Українська державна академія залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Диференціальні рівняння: методичні вказівки і завдання і завдання до контрольної роботи з дисципліни “Вища математика” / укладачі : Ю. В. Куліш, О. В. Рибачук ; кафедра вищої математики. - Харків : УкрДАЗТ, 2002. - 47 с.
Короткий огляд (реферат): Диференціальним називається рівняння, яке містить незалежні змінні, невідому функцію і її похідні. Диференційне рівняння (ДР) для функції однієї змінної називається звичайним ДР, а для функції багатьох змінних – ДР в частинних похідних. Порядком ДР називається порядок старшої похідної в ньому. У даних методичних вказівках будемо вивчати звичайні ДР. В результаті інтегрування звичайного ДР невідома функція може бути знайдена явно або неявно (тобто невідома функція входить в деяке співвідношення). В першому випадку знаходять розв’язок, а в другому інтеграл ДР. При інтегруванні ДР в загальному випадку невідома функція, а також співвідношення із невідомою функцією, виражається через невизначені інтеграли і тому залежить від довільних сталих. Кількість довільних сталих при даному аргументі дорівнює порядку ДР. Розв’язок ДР (інтеграл), який залежить від довільних сталих, називається загальним розв’язком (або інтегралом). Розв’язок (інтеграл) ДР, який відповідає конкретним значенням довільних сталих, називається частинним розв’язком (інтегралом).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/2767
Розташовується у зібраннях:2002

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Методичні вказівки.pdf1.3 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.