Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/6747
Назва: Стаціонарна установка для прогрівання систем тепловозів та дизель - поїздів
Автори: Жалкін, Денис Сергійович
Жалкін, Олексій Денисович
Жалкін, Сергій Григорович
Ключові слова: теплоізольована колонка
електродвигун
енергетична установка
насос
Дата публікації: 2015
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Пат. 107584 Україна Стаціонарна установка для прогрівання систем тепловозів та дизель - поїздів / винахідники : Д. С. Жалкін, О. Д. Жалкін, С. Г. Жалкін ; володілець : Українська державна академія залізничного транспорту ; заявл. 27.09.2012 ; опубл. 26.01.2015, Бюл. № 2.
Короткий огляд (реферат): 1. Об'єкт: стаціонарна установка для прогрівання систем тепловозів та дизель-поїздів. 2. Галузь використання: винахід належить до пристроїв обслуговування транспортних засобів, обладнаних енергетичними установками з системами охолоджування та обігріву водою, а саме до пристроїв для прогрівання систем тепловозів та дизель-поїздів залізничного транспорту. 3. Стаціонарна установка для прогрівання систем тепловозів та дизель-поїздів має паропровід, малогабаритний безфундаментний відцентровий насос, напірну та зливну магістралі, гнучкі рукави зі з'єднуючими головками та перепускними вентилями, проміжний патрубок з дисковою затулкою з фіксованим положенням "Відчинено" і "Зачинено" у всмоктувальному і трубопроводі перед основним насосом дизеля, підвідний та відвідний патрубки. До відцентрового насоса під'єднано пароводяний теплообмінник з нагріванням води від теплової енергії пари котельні та конденсаторопровід, калібрувальний елемент, який встановлено між напірною магістраллю та гнучким рукавом. Енергозабезпечення здійснюється шляхом під'єднання електродвигуна відцентрового насоса до зовнішнього джерела електроенергії змінного струму. Додатково установка обладнана теплоізольованими колонками з нагріванням води від теплової енергії пари котельні. Кожна колонка включає в себе пароводяний теплообмінник для кожної з прогріваючих систем тепловоза й дизель-поїзда та обладнана малогабаритним безфундаментним моноблочним відцентровим насосом. Кожна теплоізольована колонка розташована на підвищеній опорі, паропровід та конденсаторопровід – у теплоізольованій траншеї з установленням теплоізольованого стояка до кожної колонки. Висота колонки на опорі не перевищує водяного колектора дизеля або розширювального бака для забезпечення наповнення теплообмінника охолоджуючою водою самотечею.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/6747
Розташовується у зібраннях:2015

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
patent107584.pdf420.67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.