Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/733
Title: Анализ ресторанного бизнеса в мире и Украине
Other Titles: Analysis of restaurant business in the world and Ukraine
Authors: Воловельская, Ирина Валерьевна
Калинковская, Е.
Гончарова, А.
Volovelskaya, I. V.
Kаlinkovskaya, K.
Goncharova, A.
Keywords: ресторан
ресторанный бизнес
тенденции развития
restaurant
restaurant business
trends development
Issue Date: 2017
Publisher: Український державний університет залізничного транспорту
Citation: Воловельская, И. В. Анализ ресторанного бизнеса в мире и Украине / И. В. Воловельская, Е. Калинковская, А. Гончарова // Вісник економіки транспорту та промисловості. - 2017. - № 59. - С. 265-270.
Abstract: RU: Ресторанный бизнес отличается от всех остальных видов бизнеса. Это предприятие, которое объединяет в себе традиции, механизмы управления и опыт, философию и экономику, а также психологию. В современных условиях функционирование сферы ресторанного бизнеса приобретает все более динамичный характер и оказывает существенное влияние на развитие национального хозяйства. Это, в первую очередь, связано с воздействием глобализационных процессов, что влечет за собой необходимость внедрения технологических, информационных, управленческих инноваций в процесс производства, и, как следствие, ростом их инвестиционной привлекательности. В связи со всем вышесказанным, неизбежно возникают определенные сложности в определении направлений тенденций развития ресторанного бизнеса. В данной статье рассматриваются и анализируются современные тенденции развития ресторанного бизнеса в мире и Украине.
EN: Restaurant business different from all other types of businesses. A company which combines traditions, management arrangements and experience, philosophy and Economics, and psychology. In modern conditions the activity sphere of the restaurant business is becoming more dynamic and has a significant impact on the development of the national economy. This is primarily due to the impact of globalization, which entails the necessity of introduction of technological, information and management innovations in the production process and, consequently, increase their investment attractiveness. At the same time, the attractiveness of the sector entails increased competition, which creates some difficulties in terms of the viability of enterprises of catering business. In view of the foregoing, inevitably there are some difficulties in determining the direction of development trends in the restaurant business. This article discusses and analyzes modern trends in the restaurant business in the world and Ukraine.
URI: http://lib.kart.edu.ua/handle/123456789/733
ISSN: 2075-4892 (print); 2413-4892 (online)
Appears in Collections:№ 59

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Volovelskaya.pdf373.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.